AINEKSET
OHJEET
Sulata suklaa. Pane liedelle iso kattila, jossa on vettä. Paloittele suklaa pienempään kattilaan. Nosta pieni kattila ison päälle. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa. Varo, ettei vesi kiehu liikaa. Vettä tai vesihöyryä ei saa päästä suklaaseen.Murenna keksit hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Murentaminen onnistuu myös käsin. Pane keksit muovipussiin ja painele ne hienoksi kaulimella. Lisää sulatettu rasva keksimuruihin. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Irrottamista helpottaa, jos laitat pohjalle vuoan kokoisen leivinpaperinpalan.Vatkaa juusto, rahka ja sokerit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää sulatettu suklaa juusto-rahkaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Pidä vähintään yön yli pakastimessa.Ota kakku 20 minuuttia ennen tarjoilua pakastimesta. Irrota varoen vuoasta ja koristele suklaakuvioilla ja hedelmillä.Suklaakoristeet:Suklaakuvioita voit käyttää jälkiruokien, kahvijuomien, jäätelön ja kakkujen koristeluun. Kuviot voit pursottaa leivinpaperista tehdyn pursotinpussin avulla itse sulattamastasi suklaasta.Voit käyttää myös valmiita kuorrutesuklaarakeita (Fazer Minutblock). Kuumenna suklaapussi mikrossa pakkauksen ohjeiden mukaan. Kun suklaa on täysin sulanut, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja saat heti valmiin pursottimen.Pursota kuviot leinpaperin päälle ja anna kovettua. Yhdestä pussista saat ainakin 30 kuvioita. Voit pursottaa esimerkiksi tähtiä, sydämiä, perhosia, kirjaimia. Jos haluat taipuneen kuvion, laita leivinpaperin alle leivinpaperirulla ja pursota rullan yli. Kovettumisen jälkeen kuvio jää muotoon.Koristeet säilyvät jääkaapissa ja voit käyttää niitä tarpeen tullen.
- Leivonnaiset
- Makeat leivonnaiset
Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.