AINEKSET

10 palaa
 
200 g
taloussuklaata
 
200 g
margariinia
 
4
munaa
 
2 dl
sokeria
 
4 rkl
kaakaojauhetta
 
1,5 dl
vehnäjauhoja
 
1 tl
leivinjauhetta
 
Kuorrutus
 
150 g
taloussuklaata
 
1 dl
kermaa
 
1 rkl
margariinia
                                  

OHJEET

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.